Mijn werk omvat kennisontwikkeling en kennisgebruik binnen het vakgebied voeding, integratieve geneeskunde en gezondheid. In eerdere functies verzorgde ik de voedingskundige kennis ter ondersteuning van het gehele traject van productontwikkeling tot en met productvoorlichting. Het schrijven van medisch wetenschappelijke teksten, maken van veiligheidsbeoordelingen alsook het ontwikkelen en geven van trainingen aan zorgprofessionals waren deel van het werk.
Vakgenoten kennen mij als rustig, deskundig, altijd zorgvuldig voorbereid, vraagbaak, sociaal, servicegericht. Een creatieve persoonlijkheid met een drive naar vernieuwing van kennis. Sterk in een adviserende rol.
Mijn drijfveer is enthousiasme over informatie. Door kennis over voeding over te dragen zou ik van betekenis willen zijn voor de mens en hen in contact willen brengen met de mogelijkheden van voeding voor hun gezondheid. Zorg over de juistheid van de informatie staat daarin voorop. Dat schept voor mij voldoening.
Uitgangspunten in de samenwerking zijn professionaliteit , transparantie door overleg en gedegen werk. Waar ligt de informatiebehoefte van de ander? Door het aanboren van nieuwe kennis ontstaan nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en voor zorgprofessionals. Kennis is als inspiratiebron. Kennis om de kwaliteit van zorg hoog te houden.
Fleur Kortekaas (Minneapolis, 1968) is natuurgeneeskundige en klinisch epidemioloog. Zij is gespecialiseerd in het vakgebied voeding, integratieve geneeswijzen en gezondheid. Zij vervulde gedurende meer dan vijftien jaar diverse functies in de voedingsindustrie waarin de informatievoorziening over wetenschappelijke ontwikkelingen binnen het gebied van voeding en gezondheid centraal stond. Zij is gevestigd als zelfstandige en levert wetenschappelijke informatiediensten binnen haar vakgebied aan het bedrijfsleven en aan zorgprofessionals.
Fleur Kortekaas studeerde Evidence Based Practice aan de afdeling Klinische epidemiologie, Biostatistiek en Bioinformatica aan de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor studeerde zij voeding en gezondheid aan de Open Universiteit en natuurgeneeskunde, fytotherapie (kruidengeneeskunde), Traditioneel Chinese Geneeskunde (TCM) en homeopathie aan Academie voor Natuurgeneeskunde, Hilversum.